Menu

Desert Fox Team



    A csapat logója:

Fotógaléria

Támogatók

Támogatók jelentkezését várjuk!

























Adományokat elfogadunk - segítsen, hogy segíthessünk.

1. Gicica (Webdesign/kapcsolat)

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Egyéb

Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox. Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.



Dakhla - Nouadhibou

2010.01.26. 10:45 - Desert Fox

január 26. Dakhla - Nouadhibou

Tegnap este Dakhla-ban a szállodánál Villám Géza összehívta a csapatokat és eligazítást tartott. Több mint 40 csapat volt jelen, akik bevállalták a kockázatosnak ítélt útvonalat, de sok csapat már korábban elindult Bamako felé, és tudunk több versenycsapatról, akik a hivatalos verseny végén szintén elindulnak Bamakóba.
Reggel korán indult a konvojunk, hogy időben a határra érjünk. A határátlépés (főleg a kilépés) nagyon bonyolult, mivel több hatóságnál is kell intézni az ügyeket. A mauritán segítőnk, Idomu már a határon várt ránk, és segített az ügyintézésben. Kb. 5 óra alatt jutottunk át. Szerencsére a dugi pálinkáinkat sem fedezték fel, mert sikerült jól elrejtenem. Nem hiába voltam vámos valamikor... :-) A két ország közötti aláaknázott területen kellett már csak átgurulnunk. Egy helyen megállt előttünk egy autó, amit nem szerettünk volna kikerülni a lehetséges aknák miatt, ezért megállni kényszerültünk, de a mély homokban egy kicsit megsüllyedt az autónk. Hirtelen ott termett néhány helyi buckalakó, akik mintha erre vártak volna (egy kicsit gyanús is volt a dolog) és némi alkudozás után 25 euróért segítettek kitolni az autót és átvezettek bennünket az aknás részen. Megúsztuk...

Este Nouadhibou mellett a sivatagban éjszakázott az egész mezőny (mind a kb. 40 autó) és a tábort katonák gyűrűje vette körbe, tehát biztonságban voltunk. Elég sűrűn vannak katonai ellenőrzőpontok is, akik biztosítják az utakat. Nagyon kedvesek és segítőkészek. Nekik is adunk kis ajándékcsomagokat, aminek nagyon örülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://desert-fox.blog.hu/api/trackback/id/tr471708320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.
Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.

Copyright © 2009. Desert Fox
Minden jog fenntartva!


süti beállítások módosítása