Menu

Desert Fox Team



    A csapat logója:

Fotógaléria

Támogatók

Támogatók jelentkezését várjuk!

























Adományokat elfogadunk - segítsen, hogy segíthessünk.

1. Gicica (Webdesign/kapcsolat)

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Egyéb

Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox. Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.



Elkészült a Budapest-Bamako 2010 útvonal és véglegesek a jótékonysági akciók

2009.11.25. 20:27 - Desert Fox

2009. November 28. - Budapest. – A mai napon a Budapest-Bamako szervezői az AutoSport Expo 2009 kiállítás első napján, sajtótájékoztató keretében jelentették be a 2010-es futam útvonalát, mely alapján az eddigi legkeményebb Budapest-Bamakora készülhetnek a versenyzők.

 „Nagyon röviden és tömören 42 nap, 20.314 kilométer, nyolc lengéscsillapító és két laprugó volt a Budapest-Bamako 2010 bejárásának a fő számai. Mindez számos rekordot jelent, hiszen ennyi időt még soha nem emésztett fel a bejárás, illetve ennyi kilométer sem került egyszerre itineríró járműbe a Bamako történetében. Az elfogyasztott futómű pedig utal a pálya nehézségére.” - mondta Polgár András a Nagy Afrikai Futam versenyigazgatója.

A versenyzők a 9108 km-es távból körülbelül 6300 kilométert tesznek meg Afrikában, mely távnak a jelentős része korábbi Dakaros útvonalakat és más kemény off-road szakaszokat jelent. A 2009. márciusban közzétett útvonalhoz képest összesen két etapot módosítottak a szervezők az októberi bejárás során. „Az egyik etapot az apály-dagály ingadozása húzta keresztbe, mivel a 600 km-es napi szakasz rajtát csak délután egy órakor, apály idején tudjuk megtartani, így egy megállót be kellett iktatnunk, és emiatt eltöröltük a kiffai pihenőnapot. A másik módosítás mellett egy jótékonysági akció miatt döntöttünk. A mezőny a befutó előtti, utolsó éjszakát nem Katienanál, hanem Togounál tölti, ahol február 1-én, a Bamako zárónapján egy iskolai adományozással indul az utolsó etap” – mondta Polgár Tamás főszervező.

A sajtótájékoztató során az Afrikai-Magyar Egyesület koordinátora, Szilasi Ildikó  ismertette a Budapest-Bamako 2010 Humanitárius Programját, mely során a futam szervezői és az egyesület legalább egy húsztonnás, 86 m3-es, adománnyal teli kamiont juttatnak el a Nagy Afrikai Futam által érintett útvonalán található több rászoruló intézménybe. Az adományokat oktatási, egészségügyi és szociális intézmények között osztják szét, többek között a marokkói Aghouliseban, a mauritániai Nouakchottban és Mali északi részén található Diemában, valamint Bamako városában. Az intézmények között szerepel többek között a Niaber csecsemőotthon, ahol az első táv-örökbefogadó szülő Fábry Sándor volt, valamint a Jajkiáltás Központ, a szexuális erőszakot elszenvedett gyermekek otthona is.

„Szervezetünk a jövőben nem csak segélyezéssel kíván foglalkozni, a későbbiekben a fejlesztésre helyezné a hangsúlyt. Jelmondatunk: Tudunk nagyot tenni!” - tette hozzá Szilas Ildikó. Az Afrikai-Magyar Egyesület, mint a segélyezésben és fejlesztésben járatos partner arra törekszik, hogy a futam résztvevőit elkötelezetté tegye az adományozásban, az „idén halat, jövőre hálót” elgondolás jegyében.

forrás: budapestbamako.org

A bejegyzés trackback címe:

https://desert-fox.blog.hu/api/trackback/id/tr331569644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.
Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.

Copyright © 2009. Desert Fox
Minden jog fenntartva!


süti beállítások módosítása