Menu

Desert Fox Team



    A csapat logója:

Fotógaléria

Támogatók

Támogatók jelentkezését várjuk!

























Adományokat elfogadunk - segítsen, hogy segíthessünk.

1. Gicica (Webdesign/kapcsolat)

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egyéb

Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox. Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.



Törölték a Budapest-Bamako Rally veszélyesnek ítélt szakaszát

2010.01.15. 23:51 - Desert Fox

Délután 5 órakor az eligazításon a szervezők bejelentették, hogy a terrorveszélyre hivatkozó külügyminisztérium nyomására törölték a Budapest-Bamako Rally Marokkón kívüli szakaszait. Ezek alapján a futam mauritániai és mali szakaszai kimaradnak, az indulók csupán Marokkóban tesznek egy nagyobb kört, és így a végállomás idén nem Bamako, hanem Agadír lesz, és a tervezettnél korábban, január 29-én ér véget.

A bejelentés nagy indulatokat gerjesztett.  Sok volt a bekiabálás, és lincshangulat alakult ki. Az összegyűlt csapatok sok kérdésére a szervezők nem tudtak konkrét, elfogadható választ adni. Felvetődött a már lefoglalt szállások, kifizetett repülőjegyek, mauritán és mali biztosítások, útdíjak, vízumok, vámok, és az autók értékesítésének problémája.  Minden csapatot hatalmas anyagi veszteség ért ezzel a döntéssel! Nagyon sok csapat távoli országokból érkezett, és sokan csalódtak a szervezésben. Senki sem érti, hogy miért csak az utolsó pillanatban fújták le a futam nagy részét, amikor a hivatkozott problémák már régóta ismertek, és miért csak most délután jelentették be, amikor már senki sem tud lépni semmit a holnapi indulásig. De furcsa volt az is, hogy még a hivatalos bejelentés előtti órákban is szedték a pénzt a különböző befizetési jogcímeken, melyekről a szervezők már akkor tudták, hogy okafogyott.

Sok csapat bejelentette, hogy őket nem érdekli a szervezők döntése, mindenképpen elmennek Bamakoba. A veszélyről eddig is tudott mindenki, ez már nem újdonság,  és senki nem sétakocsikázásra készült. Aki ezen a rallyn indul, az a kalandot keresi, vállalja a veszélyeket és megpróbáltatásokat, és ha kell, akkor nem alszik, nem eszik, nem fürdik, csak azért, hogy átélhesse ezt a kalandot.

A Veszprémből induló csapatokkal megbeszélést tartottunk mi is, hogy hogyan tovább. Egyenlőre várunk holnapig, és megpróbálunk több információt begyűjteni. Felvetődött az is, hogy szoros konvojban haladva és senkit sem hagyva hátra, az eredeti tervnek megfelelően megpróbálunk eljutni Mauritániába és Maliba, hogy a segélyszállítmányokat eljuttassuk a megfelelő helyekre.

Egy biztos: holnap, január 16-án délelőtt elrajtolunk Budapestről, integetünk Veszprémben egy kicsit a barátoknak, ismerősöknek, aztán Szlovénia felé vesszük az irányt, és Európát átszelve, komppal átmegyünk Marokkóba. Aztán majd meglátjuk...

A döntésünket és a további híreket a csapat kalandjairól itt a blogunkban megtalálhatjátok majd...

A bejegyzés trackback címe:

https://desert-fox.blog.hu/api/trackback/id/tr221675927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.
Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.

Copyright © 2009. Desert Fox
Minden jog fenntartva!


süti beállítások módosítása