Menu

Desert Fox Team    A csapat logója:

Fotógaléria

Támogatók

Támogatók jelentkezését várjuk!

Adományokat elfogadunk - segítsen, hogy segíthessünk.

1. Gicica (Webdesign/kapcsolat)

Friss topikok

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Egyéb

Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox. Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.Már csak 1 idegőrlő hét van hátra az indulásig...

2010.01.09. 18:48 - Desert Fox

Egy hét múlva már úton leszünk! Ahogy közeledik a Budapest-Bamako Rally rajtja, úgy sűrűsödnek a tennivalók és az események.

Megkaptuk a repülőjegyeinket is, így a hazafelé út már biztosítva van. Csak oda kell érni...

A Bamako Irodából értesítettek, hogy minden csapatnak át kell esnie az indulás előtt az adminisztratív gépátvételen és a közlekedésbiztonsági ellenőrzésen, ezért gyorsan regisztráltuk is a csapatunkat, és lefoglaltuk az időpontot péntek 11:45-re.

Az adminisztrációs gépátvétel keretében a versenybíróság ellenőrzi a résztvevők okmányainak, engedélyeinek, és egyéb bizonylatainak meglétét és azok érvényességét a Futamszabályzatban foglaltak szerint, illetve kiadja a szükséges azonosítókat és információkat a csapatoknak.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzés keretében a Magyarországi műszaki vizsgáztatási rendszer irányadó vizsgálatait alapul véve, egy egyszerűsített ellenőrzésen vesznek részt a járművek.
A technikai személyzet ellenőrzi: a járművek alap- és létfontosságú berendezéseit, különösképpen odafigyelve a fékrendszer és a futómű elemeire, a kormányműre és a világítási rendszerre.
Abban az esetben, ha olyan hibát észlelnek, ami nem teszi lehetővé a futamon való indulást, a résztvevők lehetőséget kapnak a hibák kijavítására a helyszínen meghatározott időpontig.
Amennyiben a pilóta a megadott időpontig a tartozékok pótlását vagy a hibák kijavítását nem teszi meg, vagy nem megfelelően teszi meg, akkor a rendezőiroda megtagadhatja a jármű futamon való indulását, és a nevezési díjat nem téríti vissza.  :-(

A járművet az adminisztratív gépátvételt, és a közlekedésbiztonsági ellenőrzést követően be kell állítani a Parc Fermé-be, amit a rajt pillanatáig nem hagyhat el.

Az indulásnak az is feltétele, hogy a kötelezően előírt un. minimumvizsgát sikeresen letegyük, mely a Futamszabályzatban rögzített előírások ismeretét hivatott ellenőrizni. Úgyhogy a hátralevő napokban egy kis tanulást is be kell iktatnunk a szoros napirendbe.

És még rengeteg a tennivaló! Az autót még fel kellene matricázni, de még Debrecenben van, és Zoli az utolsó simításokat végzi rajta... Be kell még szerelni a CB rádiót is, hogy ha a mezőny nagyon lemaradna mögöttünk, akkor el tudjanak érni... :-) A rengeteg adományt egy kicsit rendszerezni kellene, és a saját útipakkunkat és túlélőfelszerelésünket is össze kellene állítani. Fel kell még Pestre is futnunk, hogy a GPS-re feltöltessük az Afrika térképet és megkössük az utasbiztosításunkat, és talán már a vízumokat is át tudjuk venni. Szóval nem fogunk unatkozni a következő napokban...

A bejegyzés trackback címe:

https://desert-fox.blog.hu/api/trackback/id/tr201659616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Ajánlott böngésző: Mozilla Firefox.
Internet Explorer böngésző esetén a megfelelő megjelenítés nem garantált.

Copyright © 2009. Desert Fox
Minden jog fenntartva!